Bländande bilder av bourbon


Ingen nyhet för den utkom i november 2015, men väl värd att uppmärksammas igen är The Birth of Bourbon – A photographic Tour of Early Distilleries av fotografen Carol Peachee, som också arbetat med alternativmedicin och grundat The Center for Mindful Living Practices.

Som fotograf använder hon sig i stor utsträckning av tekniken High Dynamic Range (HDR) som ger fotografier med stort intensitetsomfång, en teknik som numera kan göras helt automatiskt i flera kameror. Dessutom är hon intresserad av bourbon.

Hennes första bok kom tidigt 2015: Images of the J.E. Pepper Distillery Ruins, och så på hösten samma år kom alltså The Birth of Bourbon med 258 fotografier som på ett märkligt förtrollande och bländande sätt visar interiörer från nedlagda destillerier. Är man det minsta intresserad av bourbon och av fotokonst så är boken ett givet köp. Den finns på bokus.com, kostar i skrivande stund inbunden 379 kronor. Vill man ha den som E-bok så är priset 849 kronor. Adlibris har den också, men priserna ändras dag för dag.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!