St:Eriks sura med fula hallon


Så här mitt i vintern lanserar S:t Eriks Bryggeri ett somrigt doftande och lätt syrligt öl, S:t Eriks Hallon Berliner. Det är en Berliner Weisse vilket är en syrlig ölstil som ofta smaksätts med frukt eller bär. I S:t Eriks fall skedde det med andrasorteringens hallon från erkända Stenhuse Gård på Gotland. Hallon som inte anses lika kosmetiskt fina som klass 1 hallon men som har lika stor doft och smak.

– Vi ville verkligen få till en elegant suröl som där fruktens sötma lyfter syran i ölen till lätta toner istället för att bråka med den och det visade sig att dessa hallon vara perfekta för just det. Att hallonen dessutom ger ölen en härlig rosa ton känns också det väldigt skönt så här års, säger David Peuriere, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri. Och han fortsätter:
– De senaste tio åren med craft beer har ju verkligen varit intensiva men det är också kul att allt inte handlar om att slå på stora trumman med intensiva humlebomber.

S:t Eriks Hallon Berliner

Nr: 11108
Alkoholhalt: 4,1%
Prisv: 19.80 kr (33 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!