High Coast & Hernö flyger högt


Från och med den 1 mars finns High Coast Whiskys Atmosfär i Business Class och SAS Plus hos SAS. Det är en 50 cl flaska buteljerad vid 46 % alkoholhalt exklusivt för SAS. Whiskyn är lättrökt, lagrad på ex-bourbonfat samt fat av ny amerikansk ek (Virgin oak).

– Vi gläds åt att SAS väljer att ta med oss ombord. Att affärsresenärer nu får möjlighet att uppleva vår whisky på ett så framgångsrikt och aktat flygbolag som SAS är ännu ett steg i vår internationalisering och bidrar till att göra svensk whisky känd över hela världen, säger High Coast Whiskys VD Henrik Persson.

Samma dag finns där också Hernö Gin ombord, också den exklusivt buteljerad för SAS och den är smaksatt med bergamott och lime förutom de vanliga kryddorna.

– Vi är mycket glada över avtalet och samarbetet med SAS som resulterat i en gin med unik smaksättning. Med placeringen i Business Class hoppas vi nå upptäcktsresande i en värld av mat och dryck med nya smakupplevelser, säger Jon Hillgren, vd och grundare av Hernö Gin.

– Närproducerade och hållbara råvaror samt lokala mat- och dryckesleverantörer är en självklar del i vårt erbjudande. Därför är vi extra glada att över att introducera High Coast i Business Class, säger Gustaf Öholm, Head of Onboard Product and Services SAS.

Smaknoter High Coast Atmosfär

Doft: Vanilj, mogna päron, kokos och torv.
Smak: Söt bourbonvanilj, lätt kryddig ek och en stillsam fruktig rök.
Eftersmak: Lång och elegant med söta toner och rostad ek.

Smaknoter Hernö Gin

Doft: Fyllig doft av enbär, en tydlig kryddighet och toner av skog. Frisk citron och lime samt en underliggande ton av kanel.
Smak: Rik textur, pepprigt och blommigt. Kraftfull smak av mogna enbär och fyllig blommighet och bergamot.
Eftersmak: Söt citrusblom tillsammans med kryddighet och skog, enbär som dröjer sig kvar. En viss hetta och pepprighet.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!