Mikaels Unspoken till internationell final


Bartendern Mikael Nilsson har kvalificerat sig till den internationella finalen av den prestigefyllda cocktailtävlingen Bacardí Legacy. Den svenska delfinalen gick av stapeln på Coquetel Social i Stockholm.

– Det känns väldigt stort och känner mig stolt över att tagit mig vidare. Jag ser fram emot att tävla i en av världens största cocktailtävlingar och representera Sverige, säger Mikael Nilsson.

Nilsson, som till vardags jobbar på MJ’s Hotel i Malmö, kommer att representera Sverige i den internationella finalen den 1-7 maj i Miami. Bacardí Legacy startades 2008 med syftet att upptäcka nya drinkar som på sikt kan bli nya klassiker som Daiquiri och Cuba Libre. Idag är det en av världens största cocktailtävlingar för bartenders.

Vinnaren av den internationella finalen av Bacardí Legacy får resa jorden runt och besöka barmässor, destillerier samt gästspela och föreläsa på några av världens mest välkända barer för att etablera sig på den internationella barscenen.

Unspoken

5 cl Bacardi Carta Blanca
2 cl Grapefruktcurd*
15 ml Fino Sherry
15 ml Lime
Skaka alla ingredienser snabbt med is och häll i ett highball-glas. Fyll på med krossad is och garnera med en skiva grapefrukt och metallsugrör.

Grapefruktcurd
Koka hela grapefrukter i mycket saltat vatten i fyra timmar. Häll av och mixa de kokade grapefrukterna tills du får en slät mix. Pressa genom en sil och mixa enligt proportionen: en del grapefrukt till tre delar sockerlag och en halv del stark olivolja.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!