O.P:s ekologiska gin


O.P. Anderson Distillery i Sundsvall, som öppnade på våren 2017, står traditionellt hantverk och ekologisk produktion i fokus. Här har man samlat stora delar av svensk akvavit- och snapsproduktion med Skåne Akvavit, Gammal Norrlands Akvavit, Hallands Fläder, Bäska Droppar och flaggskeppet O.P. Anderson Aquavit.

Nu har man lanserat en svensktillverkad gin, som också blir den första produkten under destilleriets eget varumärke, O.P. Anderson Distillery.
O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin är en aromatisk gin med smak av de klassiska kryddorna enbär, korianderfrö, angelikarot och citrusfrukt, i detta fall citron- och pomeranszest. Man har också hämtat inspiration från svensk akvavit.

– För att skapa en gin med kopplingar till O.P. Anderson och vårt svenska dryckesarv har vi använt anis och fänkål som, utöver kummin, är de två ingredienser som definierar O.P. Anderson Aquavit. Det ger en liten touch av lakrits även om den inte är dominant, berättar Master Blender Jonas Odland.

O.P. Anderson Distillery Organic Dry Gin

Nr: 82855
Pris: 289 SEK (70 cl).

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!