S:t Eriks sura rabarber

S:t Eriks Rabarber Sur

Rabarber Sur är den andra surölen som släpps av stockholmsbryggeriet S:t Eriks på Systembolaget under året. Denna gång har bryggarna använt svensk rabarbermust och fryst rabarber i ölet och den välkända grönsaken med dess fruktiga smak är en beprövad smaksättare när man ska kombinera sött och surt.

David Peuriere, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri

– Vi har bryggt flera suröl på sistone och när vi tillsätter något från växtriket så visar det sig att klassiska smakgivare som exempelvis rabarber fungerar utmärkt som smakkombination till det syrliga ölet, säger David Peuriere, Head Brewer på S:t Eriks Bryggeri.

Den växande trenden med suröl är ger också S:t Eriks möjlighet att nå nya konsumenter.

– Vi märker att de som hör av sig med kommentarer och gärna frågar efter suröl på olika mässor har en liten annorlunda inställning till öl än dem som oftast målas upp som den typiska craftölsdrickaren. Suröl verkar tilltala en publik som uppskattar nyanserad balans i recepten snarare än att maximera intrycken. Lite så som våra öl ofta tenderar att bli, konstaterar David Peuriere.

S:t Eriks Rabarber Sur

Nr: 1211
Alkoholhalt: 4,7%
Pris: 22,90 kr (33 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!