Malmömässa försenad på grund av Coronaviruset


UPPDATERAT: Malmö Öl & whiskyfestival flyttas till efter sommaren. Så här skriver teamet bakom mässan på sin hemsida:

Vi har valt att flytta Malmö Öl & Whiskyfestival till den 14–15 augusti 2020, på grund av coronaviruset. Vi i projektteamet är mycket ledsna över att behöva fatta detta beslut men våra besökares, utställares och medarbetares hälsa är alltid vår högsta prioritet när vi genomför ett evenemang.

Samtliga biljetter till helgens evenemang är giltiga till arrangemangets nya datum, 14–15 augusti 2020. Mer info kommer inom kort.

Hälsningar,
Team Malmö Öl & Whiskyfestival

Fredag och lördag 13-14 mars arrangeras södra Sveriges största öl- och destillatmässa i Malmö och i år väntas rekordmånga besökare. Förra årets 13 567 besökare tros i år bli uppemot 14-15 000. Drygt 20 000 liter öl kommer att drickas tillsammans med 6000 portioner mat.

– Vi har haft en väldigt stark försäljning på förköp och tror på rekord, men det är först den 14 mars som vi har de slutgiltiga siffrorna, säger Viktor Ottosson som är projektledare för festivalen.

På festivalen kommer över 100 utställare erbjuda omkring 500 dryckesalternativ varav många från lokala bryggerier och destillerier. Festivalen handlar dock inte bara om öl och whisky utan minst lika mycket om matkombinationer och andra drycker.

– Vi fokuserar mycket på kombinationen av mat och dryck. Det finns massor av spännande mat- och dryckeskombinationer att upptäcka oavsett om det gäller, öl, whisky, rom eller vin. Vi vill även bredda utbudet förbi öl och whisky och därför presenterar vi allt från gin till rom, snaps, vodka och likör under mässan, säger Viktor Ottosson.

Läs mer och boka biljetter på tasteticket.se/mowfestival

Foto: Jeff Flindt

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!