Tolfte IPA:n från Collective arts


Kanadensiska Collective Arts har tidigare släppt både IPA No 6, IPA No 7 och IPA No 8. Nu är det dags för ännu en humlad India Pale Ale från det kreativa kanadensiska konstnärsbryggeriet. Collective Arts IPA No 12 är en India Pale Ale som är humlad med humlesorterna Nelson Sauvin från Nya Zeeland och Mosaic från USA.

Konstnären som designat burkens motiv heter Scott Wise, en toronto-baserad designer och utvecklare. Tillsammans med sin fru Elizabeth driver han Wise Idea Inc, ett designföretag som fokuserar på design, illustration, förpackningar och kreativitet.

Den nyazeeländska humlesorten Nelson Sauvin tillsammans med humlesorten Mosaic ger ölet en fruktig smak med toner av gröna druvor, krusbär och mörka bär. IPA No 12 är torrhumlad med en riklig mängd humle, hela 16 gram per liter öl.

Nelson Sauvin är en humlesort från Nya Zeeland som lanserades så sent som 2000. Namnet har den fått från staden Nelson som ligger nära odlingarna på den norra delen av den södra ön. Den andra halvan av namnet, Sauvin, kommer faktiskt från den gröna druvan Sauvignon Blanc som den rent arommässigt har många likheter med.

IPA No 12

Nr: 1185314
Alkoholhalt: 6,9 %
Pris: 44,00 kr (+ pant)
Antal: 19 000 burkar
Format: 473 ml, burk.
Humle: Nelson Sauvin & Mosaic.
Konstnär: Scott Wise, Toronto, Kanada.
Release: 27 mars 2020

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!