Uppdaterad Hot n’Sweet


Det sägs att originalreceptet till Hot n’Sweet “Turkisk Peber” skapades ombord på ett kryssningsfartyg mellan Oslo och Köpenhamn. En tävling ägde rum bland fartygets bartendrar och uppgiften var att skapa den mest kreativa drinken. Vinnaren beslutade sig för att använda salmiakkarameller tillsammans med vodka och kombinationen blev oväntat lyckad.

Under de kommande åren försökte många att imitera den vinnande drinken, men balansen mellan rätt mängd vodka och lakritsgodis var inte så lätt att åstadkomma och resulterade i att en hel del hushållsmixrar förstördes under försöken.

Hot n’Sweet lanserades 1993 av det danska företaget Strandgaarden Wines & Spirits. Smaken av lakrits kommer från den klassiska finska salmiakkaramellen Turkisk peppar (Tyrkisk peber). Den turkiska pepparn gifter sig med vodka, med en alkoholhalt på 32 % och serveras optimalt som en kyld shot.

Ett original som än idag tillverkas på samma sätt som för över 25 år sedan.
Sedan några veckor tillbaks finns den i nygammal design på cirka 300 Sytembolagsbutiker.

Hot n’Sweet | Tyrkisk Peber

Nr: 731
Alkoholhalt: 32 %
Pris: 249 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!