Veckans Single Malt


Veckans Single Malt är Jura Two One Two (212) som är på tillfälligt besök. Vi har berättat tidigare om den charmiga lilla skotska ön Jura som whiskyn kommer ifrån. Den här buteljeringen är en hyllning till de 212 invånarna som bor där.

Jura 212 har lagrats på före detta amerikanska bourbonfat och sedan på Chinkapin ekfat. Trät från just dessa speciella ekträd som bara finns i Nordamerika ger smaken på Jura 212 en liten härlig twist. Whiskyn finns på systembolagets tillfälliga sortiment och det som kommit in är det som finns av denna batch.

I den här 13-åriga whiskyn hittar du massor av citrustoner, kanel och krämig kola i doften. I smaken finns också päron och rostade pistagenötter som blandas med en liten strimma mycket väl integrerad rök.

Drick den som den, men prova med några droppar vatten i.

Jura 212 13 YO (Two One Two)

Nr: 88009
Alkoholhalt: 47,5%
Pris: 1 099kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!