Dubbelt Caol Ila från Meadowside

Den Glasgowbaserade oberoende whiskybuteljeraren Meadowside Blending Co. Ltd. drivs sedan 2011 av far och son Hart (Donald och Andrew). Donald grundade en gång i tiden även Hart Brothers Independent Bottlers och är medlem av The Keeper of the Quaich.

Bröderna Hart

Tillsammans letar de upp fina och sällsynta whiskydestilleringar runt om i Skottland. För lagringen använder de bourbon-, sherry- och portvinsfat.
Meadowsides sortiment täcker sammantaget en bred variation av stilar och prislägen. Single malt-urvalet går under namnet The Maltman, medan de något mjukare blend-sorterna har döpts till The Royal Thistle. För tre år sedan lanserade de också grainwhiskyserien The Grainman.

Under åren har flera rariteter kommit. Den 13 augusti är det dags igen för dels en tolvåring från Caol Ila, närmare bestämt en Sherry Cask med en alkoholhalt på 53 procent. Samtidigt anländer också en 6-åring

Caol Ila Sherry Cask 12 Years

Nr: 40781
Pris: 1 198 kronor.

Caol Ila 6 Years

Nr: 40780
Volym: 70 cl
Pris: 779 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!