Bergslagens Engelbrekt gör comeback

Efter många års frånvaro så är nu Engelbrekt från Bergslagens Destilleri tillbaka igen, nu i en annan form men med samma ambition som tidigare: att vara en elegant, mild och fruktig whisky.

Engelbrekt maltwhisky har mognat på traditionella whiskyfat, så kallade ex Bourbon Hogshead, i minst 5 år. Därefter förs whiskyn över till 250-litersfat av ny amerikansk ek vilket ger whiskyn en extra push med toner av kola och frukt. Slutlagring, buteljering och etikettering sker för hand på destilleriet i Örebro.

– Det har varit spännande att återigen få väcka liv i vår mest populära produkt Engelbrekt. Ambitionen var inte att skapa en kopia av den gamla Engelbrekt utan mer skapa ett syskon till den med samma smakprofil och att dom som testar den ska känna igen sig, säger VD Mats Lihnell.

Patrik Axelsson, försäljningschef, ser en stor efterfrågan på denna typ av whisky.

– Det finns idag ett stort utbud av bra whisky som ligger på 500 kr och uppåt. Med Engelbrekt, som ligger på 349 kr för 70 cl, kan vi nu även erbjuda de som vill köpa lite billigare whisky en bra kvalitativ produkt. Efterfrågan på produkter från Sverige finns också utomlands och vi har redan nu kontakt med intresserade köpare som fått provflaskor skickade till sig. Det enda som är lite negativt med Engelbrekt är att produktionen är begränsad och vi kan inte, som de stora destillerierna, förse marknaden med hur mycket som helst, konstaterar Patrik slutligen.

Engelbrekt maltwhisky

Nr: 8321702
Alkoholhalt: 43 %
Pris: 349 kr (70 cl)

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!