Teeling Brabazon series 4 kommer i april

Familjen Teeling har skapat whiskey sedan 1782. År 2015 återvände man till sina rötter i Liberty-området och Newmarket i Dublin. Men det finns en annan familj som också är synonym med området kring Newmarket. Mellan 1500-talet och 1800-talet dominerade familjen Brabazon över detta område i Dublin och det var William Brabazon, the third Earl of Meath, som fick rätten att etablera den stora handelsplatsen Newmarket.

Området blev snabbt en traditionell och industriell förort fullt av bryggerier, destillerier och handel av olika jordbruksprodukter. Den kommersiella karaktären lockade generationer av hantverkare till området, inklusive Walter Teeling, som 1782 byggde det första Teelingdestilleriet i Newmarket. Familjen Brabazons hus finns ännu kvar och där har numera Teeling sina
kontorslokaler.

Teeling har tidigare lanserat tre versioner i sin Barabozonserie, nu kommer den sista delen: Teeling Brabazon Series 4 Carcavelos White Port Single Malt Whiskey. Teelings elvaåriga single maltwhiskey har lagrats ytterligare två år på fat från den historiska portvinsregionen Carcavelos DOC (Denominação de Origem Controlada) som ligger på den sydligaste spetsen av distriktet Estremadura, precis invid Atlanten.
1 000 flaskor kommer till utvalda Systembolagsbutiker den 20 april.

Teeling Brabazon Series 4 Carcavelos White Port Single Malt Whiskey

Nr: 40928
Volym: 70 cl,
Pris: 999 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!