Kantarell toppar Hernös terroir gin 2021

Årets Hernö High Coast Terroir Gin är smaksatt med trattkantarell, trumpet Chantarelle på engelska. Övriga smaksättare är ängssyra, lingon och älgört. Tongivande är som alltid enbär. Lansering sker onsdag den 25 augusti.

Hernö High Coast Terroir Gin lanseras varje höst sedan 2016. Årets upplaga är den sjätte i raden med lokalt skördade växter som smaksättare.

Trattkantarell och ängssyra är unikt för i år. Enbär, lingon och älgört är övriga smaksättare i Hernö High Coast Terroir Gin 2021 och är ingredienser som ingår grundreceptet för vårt gin. Just älgört är signifikativt för Hernö Gin och har bidragit till den unika och internationellt prisade smaken i tio år nu, konstaterar Jon Hillgren, grundare av Hernö gin.

Kantarell och ängssyra ger kryddighet och fräschör.
Årets smakupplevelse har en frisk och fyllig ton av enbär kombinerad med den för Hernö Gin karaktäristiska blommigheten från älgört. Kantarellen kommer strax efter i form av ett kryddigt inslag som dröjer sig kvar.

– Det som är intressant är att trattkantarell bidrar med kryddiga toner. Dessa balanseras upp bra av fräschören från ängssyra, berättar Magnus Ernstsson, destillatör på Hernö Gin.

Smaknoter
Doft: Rund enbärskaraktär med blommiga toner av älgört och en elegant örtighet.
Smak: Frisk och fyllig smak av enbär med tydlig blommighet från älgört. Sofistikerade toner av örtighet från ängssyra.
Avslut: Torrt, stramt avslut med en kryddighet och fräschör som dröjer sig kvar från ängssyra och kantarell.

Hernö High Coast Terroir Gin 2021

Alkoholhalt: 44%.
Lansering i Sverige: 846 flaskor (Av totalt 909 flaskor).
Pris: 745 kr.
Säljstart: Onsdag 25 augusti klockan 10.
Artikelnummer på Systembolaget: Publiceras onsdag 25 augusti klockan 10 på Hernö Gins Facebooksida samt LinkedIn.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!