Den andra röda rosen från Balvenie

Balvenie The Second Red Rose 21 YO är en whisky som hämtar sin inspiration ur historien, då slottsfrun Margaret Douglas mot slutet av 1400-talet fick behålla Balvenie Castle, mot att hon varje år betalade tribut i form av en röd ros till kung James II, en sedvänja som överlevde dem bägge i närmare 200 år.

Detta är den femte buteljeringen i Balvenies story range, som inleddes 2008 med den portfatslagrade ‘The Rose’. The Second Red Rose har fått en finish i fat som hållit australiskt shirazvin, vilket givit whiskyn en vackert rodnande ton.

Doften sägs vara intensiv, med mogna frukter, jord och rostad ek.
I smaken finner man mer frukt, björnbär och svartpeppar, mot en subtil ek, som följer med ut i en lång finish.

Balvenie The Second Red Rose 21 YO

Nr: 5526901
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 48,1 %
Pris: 3 649:-

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!