Ny Raasay till Sverige

Isle of Raasay är hett i whiskyvärlden just nu. En del av det kan bero på grannön Isle of Islay, men minst lika mycket är Alasdair Days förtjänst, det är ju han som står för hantverket.

Den 19 september 2018 destillerade han denna whisky som sedan vilat på ryewhiskey-fat från Woodford Reserve i Kentucky, innan den drogs över på mindre sherryfat där den fick vila fram till buteljering. Denna singelmalt är Isle of Raasays tredje reguljära utgåva och var egentligen bara tänkt att säljas på destilleriet, men det svenska intresset var så stort att 570 flaskor kommer hit och släpps på Systembolaget 7 februari.

Den som får tag på en flaska kan enligt Alasdair Day se fram mot: “…en aromatisk rökighet med pepprig krydda balanserat av mörk söt frukt som russin och fikon men också muskot och kryddnejlika.” Han lägger till att eftersmaken bjuder på : “…en hint av sälta och rostade nötter.”

Isle of Raasay Rye & Sherry Double Cask

Alkoholhalt: 52 %
Volym: 700 ml
Nr: 55111
Pris: 1095 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!