Storslagen final med Mackmyra Moment Virvelvind

Moment Virvelvind är den sista utgåvan i Mackmyras Moment-serie. Och för att knyta ihop säcken har Moment Virvelvind hämtat sin inspiration från den första utgåvan, Moment Medvind.

Mycket har förändrats under åren sedan första utgåvan i serien och det kommer definitivt att märkas i utgåva 36, Moment Virvelvind. Faten har lagrats betydligt längre än
förlagan då samtliga fylldes 2007 och 2010. Virvelvind är en lätt rökig whisky där den svenska eken får ta plats. Med klassiska mogna päron, röda äpplen och frisk citrus. Moment Virvelvind är 12 till 14 år gammal och har lagrats i Bodås gruva. Färgen är naturligt gyllene med en nyans åt bärnsten.

Virvelvind bjuder på mjuka ekfatstoner med livlig syra och pomerans. Tydlig Madagaskarvanilj, smörkola och gråpäron som kompletteras med en lätt, nästan flyktig rök av torv och enris.

Mackmyra Moment Virvelvind lanseras i en begränsad upplaga om 2049 flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 25 maj 2022.

Mackmyra Moment Virvelvind

Artikelnr: 5663701
Alkoholhalt: 46,8 %
Volym: 70 cl
Pris: 1 200,00 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!