General Old Tom Gin portionssnus

Swedish Match och Hernö Gin lanserar nu sitt tredje samarbete: General Old Tom Gin portionssnus. Den bygger på klassiska General, men har fått ytterligare dimensioner av Hernös Old Tom Gin: tydliga inslag av enbär och citrus, med toner av granskott och gröna örter.

Upplagan är begränsad och säljs till att börja med bara på Gulf Härnösand, samt i Swedish Match Stores, innan den släpps mer allmänt den 26 september för att säljas så länge lagret på 325 000 dosor räcker.

Häng inte läpp martini och Prilla och banan sour.

För att markera släppet har Linus MorganHernö Gin Bar i Stockholm två klassiska cocktails som matchar snusets egen smakprofil:
– Den ena, ’Häng inte läpp Martini’ är tänkt som en aperitif före maten, ett tillfälle som man vanligtvis kanske inte förknippar med att ta snus. Men smakerna gifter sig ypperligt i den här kombinationen. ’Prilla och Banan Sour’ är en lekfull kombination av fruktigare toner som är tänkt att avrunda måltiden, berättar Linus.

Häng inte läpp Martini

7 cl Hernö Old Tom Gin
3 stänk Saline Solution
2 stänk Peychaud Bitter
2 stänk Absinth

Häll alla ingredienser i ett isfyllt rörglas, och rör om i ca 10 sekunder. Sila upp i ett välkylt cocktailglas. Garnera med en citronzest.

Prilla och Banan Sour

5 cl Hernö Old Tom Gin
1,5 cl Giffard Banane De Brezil
1cl Fino Sherry
1,5 cl citronjuice, färskpressad
1cl sockerlag

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka drink kraftigt med is i 5-8 sekunder. Sila upp i ett välkylt Cocktailglas. Garnera med körsbär.

Hernö Old Tom Gin

Nr: 3004802
Volym: 500 ml
Alkoholhalt: 43 %
Pris: 348 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!