The Spirit of 1926 – The Macallans hyllning till Janet Harbinson

Skådespelerskan Emily Mortimer som Janet Harbinson.

The Macallan lanserar sin första film som skildrar berättelsen om den tidigare verkställande direktören Janet "Nettie" Harbinson som var ansvarig för framställning av den dyraste flaska vin eller sprit som någonsin sålts på auktion, The Macallan Fine & Rare 1926.

Janet "Nettie" Harbinson har präglat varumärkets historia. Hennes man var ansvarig för destilleriet men gick hastigt bort 1918 – i första världskrigets slutskede. Filmen är en berättelse om Netties kärlek till sin man, naturen och lokalsamhället kring The Macallans egendom. Trots svåra tider tog hon över ansvaret för destilleriet – allt för The Macallans anställda och lokalsamhällets bästa.

Det var under den här tiden The Macallan Fine & Rare 1926 tillverkades, en single malt som fick legendarisk status i branschen efter att den inbringade ett klubbat pris på 1.5 miljoner pund under en auktion på Sotheby’s 2019.

Filmen är regisserad av Mike Newell, känd från bland annat Harry Potter and the Goblet of Fire och Four Weddings and a Funeral. Manus är skrivet av Allan Scott, känd från Priscilla Queen of the Desert, Castaway och The Queen’s Gambit med flera.

Filmen är tonsatt av Simple Minds och du kan se filmen om Nettie här

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!