Påskhälsningar från Jämtland

Snart är det påsk, och med påsken kommer två tillfälliga och välkomna gäster från Jämtlands Bryggeri: Jämtlands Påsköl och Jämtlands Påskebrygd, eller om man så vill, en brown ale och en mild ale. Vilken man väljer är såklart en smaksak, om man inte har svårt att bestämma sig, för då väljer man bägge två.

Jämtlands Påsköl 6 % och 3,5 %

Detta är en lite kraftigare ale, på gränsen mellan brown ale och English strong ale. Här finns en maltig doft, med torkad frukt, kavring och mörk sirap. Doften går igen i smaken, där man också anar choklad och apelsinskal. En ale som passar bra till påskbordets mer smakrika rätter, som till exempel Jansson med extra ansjovis eller varför inte prova den till påsktårta med smörkräm? Nr: 1385, Pris: 23,90 kr

Jämtlands Påskebrygd 4,5 %

En mild ale som trivs förträffligt genom hela påskmenyn, från sillen, via gravlaxen och ägghalvorna hela vägen ut till den söta avslutningen. Doften bjuder på maltiga toner med inslag av mustigt rågbröd, sirap, apelsin och smörkola, toner som kommer igen på tungan, tillsammans med en tydlig, uppfriskande beska. Nr: 1338, Pris: 22,90 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!