Fira S:t Patrick’s day med Teeling whiskey

Chris Hayes, Teeling

Idag är det S:t Patrick’s day, Irlands nationaldag. Men vad innebär egentligen S:t Patrick’s day? Vi frågade Chris Hayes från irländska Teeling.

Hur kommer det sig att ni firar St. Patrick´s day?
– Vi firar den irländska kulturen, tillsammans med familj, vänner och grannar, på olika evenemang och aktiviteter som visar fram den irländska kulturen. Och då är det givet att festligheterna lånar sitt namn från vårt skyddshelgon Saint Patrick

Kan du säga tre saker som är viktiga för dig när du firar denna dag?
Ett – man måste inte vara från Irland för att fira Saint Patrick’s Day. Faktum är att den här dagen firas i många länder, jorden runt. Det räcker att man tycker om Irland!
Två – vi firar den irländska religionen och kulturen, så varför inte passa på att bekanta dig med nya irländska talanger (musiker, poeter, målare, dansare) och gör det till en del av hur du firar Paddy’s day.
Tre – denna dag finns varken rätt eller fel sätt att njuta av irländsk whiskey, så vare sig du är novis eller veteran, drick den som du tycker bäst om den. I måttliga mängder såklart!

Kan du rekommendera två saker att dricka på St. Patrick´s Day (en ren Teeling, och en cocktail gjord med Teeling)?
– Jag skulle rekommendera Teeling Wonders of Wood 2. Det här är en limiterad upplaga, lagrad i portugisisk jungfruek och buteljerad vid 50 %. Den är en del i vår nya serie Single Pot Still, “Teeling Wonders of Wood”. Här provar vi oss fram med unika typer av ek, och även andra träslag, för att tänja på gränserna för irländsk whiskeylagring. Vad gäller cocktail skulle jag välja ’Paint the Town Green’.

Teeling Wonders of Wood Portuguese Virgin Oak cask

Alkoholhalt: 50 %
Nr: 41382
Pris: 937kr

Drinkrecept: Paint the Town Green

Ingredienser
40 ml Teeling Small Batch
20 ml nypressad lime
100 ml Apple & Ginger Spiced Green Tea Syrup
1 stänk mint bitters
Pynta med mynta eller lime … eller något grönt!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!