Guld till Michter’s Bourbon


Det blev en förstaplats och därmed guldmedalj för Michter’s US1 Kentucky Straight Bourbon i En Öl och Whiskymässas whiskytävling. Trots hård konkurrens, med allt fler bourbon och rye i startfältet är det kanske inte så förvånande för de som känner till destilleriet. Här görs whisky med högt hantverkskunnande och den högsta kvaliteten av amerikansk majs som viktigaste ingredienser.

Men kanske viktigast är att man bara producerar i small batch, vilket betyder att utrymmet för korrigering eller komplettering i efterhand är mycket litet. Det måste bli perfekt på första försöket. Batch efter batch. Och det blir det, Michter’s US1 Kentucky Straight Bourbon är både jordnära och komplex, med tydlig karaktär av kolade ekfat och stråk av kanel, torkad frukt, vanilj, apelsin och macadamianötter, allt i harmonisk balans. Lagringstiden för bourbon är ju minst två år, men på Michter’s är det inte ovanligt med sprit lagrad mer än åtta år, just för att det tar så lång tid att uppnå denna balans. Och då får det ta den tiden. Och då blir det förstaplats och guldmedalj.

Michter’s US1 Kentucky Straight Bourbon

Nr: 587
Alkoholhalt: 45,7 %
Pris: 654 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!