Allt om Whisky nr. 3, 2023

Välkomna solstrålar!

Ni som följt med Allt om Whisky & Öl och mig under dessa 20 år vet säkert att jag mår som handen i handsken så här års. Det är jag nog inte ensam om, men visst är det härligt?

Ljuset, värmen och de härliga sommarkvällarna gör verkligen sitt och jag suger i mig energi så mycket det bara går. Med årstiderna testar man på olika slags dryck och tipsen följer ofta med därefter.

Här följer en utgåva att njuta av i solstolen. Vi fortsätter att lära känna personerna bakom producenterna som jobbar i bakgrunden av de stora whiskyföretagen. Man behöver bli påmind ibland om hur många människor som är med och skapar dessa flaskor som man köper och testar. Intresset för det stora landet i väst verkar inte rinna ut i sanden, tvärt om. Amerikanska bourbon och whiskies fortsätter att rulla in i Sverige och i detta nummer har vi kommit fram till Kentucky Owl.

Frågor om torv kommer in till redaktionen med jämna mellanrum så Hasse Nilsson har fått äran att plocka upp tråden och beskriva olikheterna och vad det ger whiskyn. Vi serverar enkla, salta drinktips att skapa i hemmabaren, men vi får också lära känna cocktailkreatören Bella Porcile som är aktuell med sin ambitiösa och vackra bok Vilda Drinkar.

Har ni hört talas om Jackton? Om inte får ni här läsa om det familjeägda destilleriet från Skottland som är rätt nya i gamet, men ack så intressanta. Sist men inte minst lämnar vi en cliff hanger om The Whisky Battle Awards, som sker i skrivande stund. En whiskytävling i ett fantastiskt samarbete med Malter Magasin. Njut nu av sommaren och ta tillfället i akt att lägga lite extra tid på dina vänner och din familj.


Prenumerera på Allt om Whisky!
Prenumerera på papperstidningen – direkt på webben!
Läs Allt om whisky hur du vill – digitalt eller på papper!
Glöm inte att följa oss på Facebook!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!