Syrliga nyheter från Gotland


Bulldoggen är ju en populär veteran från Gotlands Bryggeri, en långkörare som finns i ett otal varianter, för alla årstider och tillfällen. Och lagom till sommaren kommer tre syrliga törstsläckare in i Systembolagets tillfälliga sortiment:

Sour Bulldog Sprucetip Gose 4,6 %

Sour Bulldog Sprucetip Gose är ett öl i Gose-stil, vilket innebär att man tillsätter salt och korianderfrön i koket. Till det en smaksättning med färska granskott och ölen är klar att avnjutas. Nr: 39481, 26,90 kr

Sour Bulldog Lemon/Elder Kettle Sour 4,9 %

En ljust, syrlig öl smaksatt med fläderblommor och citronzest. För att balansera syran tillsätts gotländsk honung till dess syran märks, men inte tar över. Nr: 39480, 26,90 kr.

Sour Bulldog Raspberry Kettle Sour 4,6 %

Bryggd med hallonpuré är detta en piggt ljusrosa brygd, och som en ytterligare förstärkning har man använt humlesorten Barbe Rouge, känd för sin tydliga arom av röda bär. Nr: 39261, 26,90 kr.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!