DNA – Exklusivt från Mackmyra

Precis 2727 flaskor blev det, det senaste släppet från Mackmyra. Denna whisky har lagrats uteslutande på Mackmyras egna 30-litersfat med svensk ek, vilket ger maximal kontakt med träet, och de kryddiga toner som är typiska för just svensk ek.

Men ge den lite tid. Låt den andas, märk hur eken lugnar ner sig och släpper fram en len sötma. Och nu märks också doften av vanilj och chokladfudge, tillsammans med marsipan, citrus och tropisk frukt. Doften följer med ut i smaken, särskilt vanilj och fudge, men här finns också syrliga, röda äpplen och syltad ingefära. Alltihop avrundas av en lång och balanserad finish med både kryddor och örter som får sällskap av beska från faten.

Säljstart 21 november på Systembolaget.

Mackmyra DNA

Nr: 57944
Volym: 70 cl
Alkoholhalt: 48,6 %
Pris: 829 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!