Divin Marquis – vin för whiskydrickare

Vinet Divin Marquis, ”den Gudomliga Markisen” har legat ett år på whiskyfat! En whiskyälskande vinproducent har experimenterat med olika whiskyfat för att se om det går att balansera ett kraftfullt, starkt rödvin med whisky för att få det bästa av båda. Producenten har lyckats och har nu släppt den första årgången av Divin Marquis, whiskyvinet. Den svensk-franske importören har lyckats komma över ett litet antal flaskor som nu släpps på Systembolaget.

Allt Om Whisky har provat vinet och det är slående hur typiska whiskysmaker balanserar med de typiska från Côtes Du Rhône Villages. Ett smakfullt högalkoholvin med säregen fyllig delvis fatig, knäckig smak med plommon, björnbär, skuggiga toner och viss umami. Vinskribenter har hyllat vinet.

Det är gjort på druvorna Grenache, Syrah och Mourvedre, som är skördade sent för att få fullmogna druvor, då detta ger högre koncentration av frukt och alkohol.

Faten, 225 liters barrique av fransk ek, har tidigare innehållit Single Malt Whisky i tre år och dessförinnan söta Sauternesvin i ett år.

Vinet håller 16,5 % alkoholhalt, kostar 349 kr och finns i Systembolagets beställningssortiment med nummer 74940.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!