Single cask Arran 21 på Cinderella

torsdagen den 15 februari är det åter dags för Cinderella Whisky Fair och vi från Allt om Whisky är naturligtvis på plats!

Förutom att du får möjlighet att träffa en massa trevliga whiskymänniskor så erbjuds det också en mängd specialbuteljeringar som ibland endast finns att tillgå på denna flytande mässa. En av dessa unika buteljeringar i år är en 21 årig Single Cask från Arran som Symposion presenterar.

Den är destillerad på självaste lucia, 13 december, 2001 och buteljerad i 177 exemplar den 29 november 2023 vilket tekniskt sett gör den 21,98 år gammal. Den är buteljerad vid fatstyrka på 50,1% och priset under mässan ligger på 2299 SEK. Notera att denna Arran endast går att köpa på Whisky Fair.

Under en resa 2022 så provades fatet på plats i lagerhuset vid destilleriet och alla som närvarade var överens om att whiskyn var något alldeles speciellt. Thomas Kuuttanen från Symposion noterade alla jubelrop och höll ett särskilt öga på fatet och under hösten förra året så togs ett beslut att buteljera det för mässan nu i helgen!

Allt om Whisky har testat den nu buteljerade utgåvan!
Doft: Stor och kraftfull doft som är fylld med frisk vanilj, en fruktighet som drar åt solvarma krusbär och en kryddig ekighet.
Smak: En riktigt fruktbomb med persika och annans som är den tydligaste tonen men här finns också en djupare ton i bakgrunden som skvallrar om åren på fat.
Finish: Lång finish med härlig minttouch.

Henrics kommentar: “En stiligt lagrad Arran som visar på Lochranzas storhet. En whisky med både pondus och finess ”
Poäng: 8,5/10p

Henric Madsen grundade whiskymagasinet Malter Magasin 2017 men har nu anslutit till Allt om Whiskys team. Han bor i Dalarna och hans favoritwhisky är olorosolagrad Glen Ord.