Amerikansk Tap Take Over

Den 13-19 maj infaller Brewers Associations American Craft Beer Week, en vecka då man visar fram det mesta och bästa av amerikanska hantverksbryggerier. Och inte bara i USA, man reser också runt till utvalda länder för att visa upp vad man kan. Som till exempel till Sverige där det blir en amerikansk Tap Take Over i Stockholm och Göteborg, då man kan prova öl från sju olika hantverksbryggerier från hela USA, och dessutom ta sig ett snack med de som brygger ölen.

I Stockholm kommer man till Bishops ArmsOdengatan 16 maj, och i Göteborg är det HaketMasthuggstorget 18 maj som gäller. Passa på att bekanta dig med följande bryggerier:

 • Anderson Valley Brewing Company
  En av pionjärerna inom amerikansk hantverksöl, grundad så tidigt som 1987, i Boonville CA. Till att börja med bryggde man i liten skala i våningen under den egna bryggeripuben; The Buckhorn Saloon. Men sedan dess har man vuxit och bland annat byggt det första solenergidrivna bryggeriet i världen.
 • Bronx Brewery
  Lika mycket öl som kultur. Bronx Brewery var först med att brygga en öl för den egna stadsdelen, och har sedan gått vidare på det spåret, med stark förankring i det lokala genom konst, musik, mat och naturligtvis, öl. Ofta med tyngdpunkten på Pale Ale.
 • Captain Lawrence Brewing Co
  Känt för sin yviga portfölj, där man kan brygga ett hundratal olika öl på ett år. Basen är ofta IPA, Pale Ale och traditionell belgisk stil, men utvecklad genom experiment med fatlagring och american sours.
 • Revolution Brewing
  Illinois största oberoende bryggeri, med dussintals olika typer och stilar av öl: IPA, Porter, pilsner, belgiska öl, Pale Ale, fatlagring och mycket mer.
 • Mass Bay Brewing Company
  Mass Bay Brewing Company är inte ett bryggeri, det är flera. För under det namnet finner man flera andra, som till exempel Harpoon Brewery, UFO Beer och Long Tail Brewing Company. Här bryggs öl av alla tänkbara stilar och sorter, men alla har ett gemensamt: ett starkt samhällsengagemang och en lika stark koppling till lokalsamhället, vilket gjort dem till en drivande kraft inom amerikansk hantverksöl.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!