Hampden great house – rom med historia

På jamaicanska Hampden Estate har man producerat rom sedan mitten av 1700-talet, och under dessa närmare 300 år har man mejslat ut en egen, distinkt stil: en kraftfull, smakrik rom producerad på det klassiska viset. Det senaste exemplet är Hampden Great House Distillery Edition 2023, en blend av olika sorters rom enligt ett recept som varierar från ett år till ett annat. Just den här versionen bär på tunga men ändå finstämda doftnoter av sockerrör, vanilj och tropisk frukt som följs upp med livliga stråk av kamfer, nejlika, citrus och lakrits. Allt detta följa av en långsamt avklingande finish med toner av kokos, vilda örter och ingefära. Kommer till Systembolaget 17 maj.

Hampden Great House Distillery Edition 2023

Alkoholhalt: 57%
Nr: 4167401
Volym: Okänt
Pris: 1 298 kr
Lanseringsdatum: 17 maj

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!