Four Roses fyller 135

Och det firar man så klart med en specialutgåva. Master Distiller Brent Elliott har valt ut fyra olika Straight Bourbons och lagt ihop dom till en bourbon som givetvis är mer än de ingående delarna. De bourbon han valde ut är allt från 12 till 25 år gamla och alla är gjorda enligt något av destilleriets tio recept, som var och en skapar en egen smakprofil.

Så här är en bourbon som bjuder på det mesta: i doften lätt kryddpeppar, vanilj, elegant ek och lätta kryddor. Och i smaken kan man ana både fyllig honung, vanilj och råg, tillsammans med mogna bär och päron, som långsamt klingar ut i en mjuk och komplex finish. Sammanlagt blev det inte mer än 4950 flaskor, som alla numrerats för hand. 180 av dom kommer till Sverige.

Four Roses 135th Anniversary Limited Edition Small Batch

Alkoholhalt: 54%
Nr: 4168101
Volym: 70 cl
Pris: 2 399 kr
Lanseringsdatum: 17 maj

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!