Nordens första framstående mexikan

För första gången har utmärkelsen ’Mexicanos Distinguidos’ delats ut i Norden. Mottagaren var Claes Puebla Smith, och hans arbete för att utbilda om -och skapa intresse för- Mexikos mest kända destillat – Tequila. Genom företaget Alias Smith AB har Claes under tjugo år representerat varumärken som Arette, Fortaleza, Los Tres Toños och många fler. Och i prismotiveringen som lästes upp av Mexikos ambassadör, Alejandro Alday, kunde man bland annat få höra följande:

Utmärkelsen ges till Claes för hans enastående insatser inom affärsmannaskap med mexikanska destillat och han har på så vis blivit en agaveambassadör.

Distinguished Mexicans Award delas ut en gång om året till mexikaner som bott utomlands de senaste fem åren, där de genom sin yrkesutövning skapat sig ett gott namn och därigenom höjt Mexikos anseende.

Stort grattis Claes!

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!