10 årig vatted rom från Reunion!

Velier, under ledning av grundaren Luca Gargano, är ett framstående företag inom romindustrin. De buteljerar rom från en mängd olika länder, inklusive destillerier som inte längre är aktiva. Ett exempel är Garganos ”återupptäckt” av det nedlagda Caroni-destilleriet i början av 2000-talet. Gargano har även arbetat hårt för att strukturera romindustrin och har utvecklat Gargano Classification.

Papalin är namnet på den ort i Italien, strax söder om Padova, där Velier har sitt huvudkontor. Det är också namnet på det projekt som Luca Gargano kallar ”The Tropical Dependent Bottler”. I detta projekt samarbetar Velier med destillerier i tropiska områden för att skapa unika och ofta okonventionella romblandningar som destilleras, lagras, blandas och buteljeras på respektive destilleri.

Serien Papalin startade 2014 och den innehåller buteljeringar med blended rom från Venezuela och Kuba, med en mindre del av den numer mytomspunna Caroni-rommen från Trinidad. Sedan 2014 har Luca Gargano tagit oss med på en resa till Jamaica, Haiti och nu till den franska ön Réunion.

Réunion är en fransk ö belägen mitt i Indiska oceanen, cirka 800 kilometer öster om Madagaskar. Ön har drygt 800 000 invånare och sockerrörsodling är en viktig inkomstkälla. Sin rom är något de är extremt stolta över och de exporterar över hela världen. Papalin 10 Years Old Vatted Rum är en blandning av fyra olika romsorter som är mellan 10 och 15 år gamla.

Papalin 10 Years Old, Original Vatted Rum, Réunion

Alkoholhalt: 50%
Nr: 1125-01
Volym: 70 cl
Pris: 1179 kr
Lanseringsdatum: 17 maj

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!