Franz Heiss stipendium till Gotlands och Poppels

Magnus Vasilis, Poppels bryggeri och Hanna Tunberg, Gotlands bryggeri

Tidigare Allt om Whisky-stipendiaten Hanna TunbergGotlands Bryggeri har tillsammans med Magnus Vasilis på Poppels Bryggeri fått stipendium från Franz Heiss Fond.

Franz Heiss-stipendierna består av två stipendier: Stora Franz Heiss-stipendiet på 50 000 kr som är exklusivt för personer som arbetar vid ett medlemsföretag i Sveriges Bryggerier, och Lilla Franz Heiss-stipendiet på 25 000 kr som är öppet även för personer som inte har anknytning till Sveriges Bryggerier eller bryggeribranschen ännu.

Juni månads Stora Franz Heiss-stipendium går till Magnus Vasilis, produktionschef på Poppels Bryggeri. Han kommer att använda stipendiet för en ledarskapsutbildning för att utveckla sin roll som personalansvarig.

Lilla Franz Heiss-stipendiet går till Hanna Tunberg, Gotlands Bryggeri. Hon är ansvarig för besöksverksamheten på Gotlands Bryggeri och kommer att använda stipendiet för en förstudie för att i framtiden kunna doktorera på ämnet ölhistoria.

Till hösten kommer en ny möjlighet att söka utbildningsstipendier genom Franz Heiss Fond.

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!