Guide – upptäck whiskysverige i sommar

Runt om hela Sverige så finns det nya smaker att upptäcka i sommar. Här har vi samlat fem tips som du inte får missa – fem destinationer som ger guldkant på sommaren och minne som du tar med dig långt in i höstens mörker.

High Coast Distillery

Med utsikt över den majestätiska Ångermanälven, på en kulle med den historiska destilleribyggnaden som närmaste granne ligger deras Besökscenter. Här finns deras fina restaurang 63°N och whiskybar med en stor uteplats i solen samt en High Coast-shop. I deras restaurang lagar de mat från grunden med betoning på lokala råvaror och smakupplevelser. Besökscentrum en härlig mötesplats under alla årstider för whiskyvänner, grupper och företag som vill ta del av en unik whiskyupplevelse.
Öppet varje dag under sommaren. För aktuella öppettider: https://www.highcoastwhisky.se/besok-oss

Forss Destilleri

Strax söder om Örnsköldsvik, längs kusten hittar du Köpmanholmen och här ligger också Forss Destilleri – i hjärtat av Höga Kusten. De är ett hantverksmässigt destilleri som tillverkar whisky på det småskaliga sättet. Ambitionen är att skapa en god och lite annorlunda dryck och deras filosofi är att göra lika men ändå olika. Hos Forss finns möjlighet att gå guidade turer på destilleriet och prova deras härliga drycker. Mellan den 16 juni och den 15 augusti är du välkommen att besöka dem för en smakupplevelse du sällan kommer att glömma! Ställplats för husbil och husvagn finns mycket nära destilleriet och plats bokas via psidan.se/hummelvik. För aktuella öppettider och aktiviteter: https://www.forssdestilleri.se/besok-oss/

Fjärås Destilleri

I en röd gårdsbyggnad med havet som närmsta granne tillverkas Hallands första whisky – FJÄRE Single Malt Whisky på familjedestilleriet Fieruaas Distillery. Hantverksdestilleriet startade 2019 i Fjärås, söder om Göteborg, och drivs av Michael tillsammans med sonen Jacob och dottern Linn. Utöver FJÄRE Single Malt Whisky tillverkar familjen FJÄRE Gin, äppelsprit, akvavit och brandy. De har öppnat upp destilleriet för besök och erbjuder Gin- och Whiskyprovningar och välkomnar er att prova deras produkter. Provningarna börjar med en visning av destilleriet och avlutas inne i deras provningslokal med provsmakning av ett urval av deras destillat. Varmt välkomna att besöka dem i sommar!
För aktuella öppettider och aktiviteter: https://sv.fjaredistillery.com/tastings

Hven Destilleri

På ön Hven i Öresund har Anja och Henric Molin destillerat sprit av världsklass sedan 2008. Idén till ett destilleri på ön hade uppkommit tio år tidigare då paret insåg att Hven hade de optimala förhållandena för detta. Läget mellan sundets bägge stränder, den näringsrika jorden och det milda mikroklimatet, bidrar alla till den komplexitet som präglar deras dryckerna. Idag är Hven Destilleri en destination och en upplevelse att besöka med sitt världskända destilleri, sitt hotell, sin fantastiska restaurang och sin makalösa whiskybar! En pärla på västkusten som inte får missas!
För aktuella öppettider och aktiviteter: https://www.hven.com/paketerbjudanden/

Wärdshuset Bredaryd

Smålands pärla! Mitt emellan Smålandsstenar och Värnamo så hittar du Wärdshuset Bredaryd, ett måste för dig som är mat- och dryckesintresserad. Helena Hugo och Viktor Bergman, tillsammans med sin härliga personal, har byggt en oas mitt i de småländska skogarna som idag får gäster från hela Sverige att besöka dem för att njuta av god mat och fantastiska dryckesupplevelser. Hyllorna dignar av whisky från världens alla hörn och de har även ett eget bryggeri som levererar färsk öl till alla gäster. Du sover även gott på deras hotell med rum som har fått sina namn från öl- och whiskysorter de älskar. När du bor hos dem vill de att du ska känna smaken av Småland och världens bästa drycker i varje andetag.
För aktuella öppettider och aktiviteter: https://wardshusetbredaryd.se/

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!