Beauchamp – whisky med toner från Frankrike


Beauchamp Single Malt Whisky kommer från destilleriet Les Bienheureux som är beläget mitt i skogarna fyra mil från Bordeaux, Frankrike. Det är grundat av de båda vännerna Alexandre Sirech och Jean Moueix och bygger på deras vision om hur kvalitativa drycker ska produceras och presenteras.

Det som gör att Bauchamp står ut från mängden är att de lagrar sin whisky på, blanda annat, ex-Pineau des Charentesfat. Pineau des Charentes är ett av de främsta starkvinerna i Frankrike men det är ändå nästan okänt. Det framställs genom att man tar ojäst druvmust från området Charente och så spritar man upp det med cognac. Detta gör att jästen dör och således också jäsningen. Sedan får blandningen vila på fat och resultatet är ett sött dessertvin.

Beauchamp lagras först i mer än tre år på franska ekfat innan whiskyn förs över till dessa spännande ex-Pineau des Charentesfaten för en finish i några månader. Resultatet är en somrig whisky som levererar stora toner av frukt och fat.

Beauchamp Single Malt Whisky

Artnr: 582
Alkoholhalt: 46%
Volym: 70 cl
Pris: 499 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!