Smaka på en Gentse Strop

Det originella namnet kommer som så mycket annat i Belgien ur historien. För i mitten av 1500-talet vägrade Gentborna att betala en extra krigsskatt, och fick som straff paradera runt staden med en snara om halsen – en ’Strop’. Och ungefär samtidigt grundades bryggeriet Brouwerij Roman som sedan dess har bryggt öl i en rad olika stilar, som till exempel Gentse Strop 6,9 %, en ljus ale i klassisk stil som fått en sekundärjäsning på flaska. Grunden är pilsnermalt och vatten från bryggeriets egen brunn. Trots de enkla ingredienserna bjuder denna ale på komplexa dofter av banan, citrus, örter och jäst, och i smaken märks malt tillsammans med örtiga, jästiga toner följt av en lätt bitterhet i eftersmaken. Lanseringsdatum: Lanseringsdatum: 2024-06-20.

Gentse Strop

Alkoholhalt: 6,9 %
Nr: 9321001
Volym: 33 cl
Pris: 28,90 kr

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!