S:t Eriks Sommar Ale ute nu


Den 16 maj släpptes mikrobryggeriet S:t Eriks första ekologiska öl designat av Jessica Heidrich. Är du ute efter ett välhumlat öl som passar bra till sommaren kan S:t Eriks Sommar Ale vara något för dig.

Sommar Ale (nr 11472, 18,90 kr) är det mikrobryggda S:t Eriks första ekologiska öl designat av Jessica Heidrich. Det är bryggt på Slottskällan i Uppsala av 100 procent ekoklassificerade råvaror, däribland First Gold humle, en dvärghumle med engelsk East Kent Golding karaktär som ger en apelsinaktig doft och arom.

Sommar Ale har en lite lättare karaktär i jämförelse med Heidrichs tidigare öl, men hennes förkärlek till humle går ändå inte att ta miste på. Det rekommenderas som måltidsdryck en somrig lunch eller picknick med exempelvis inkokt lax, grillade kycklingklubbor, wraps eller spenatpaj med fetaost.

Fram till den 28 augusti finns det på Systemet, såvida nu inte de 60 000 flaskorna går åt innan dess.

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.