Julkappstips: lufta vinet – men även spriten

Lufta spritenAtt ett vin mår bra av att luftas är allmänt känt. Men tillbehörsbutiken Prowine menar att även whisky, cognac, vodka, tequila, rom och annan avec mår bättre av att luftas innan konsumtion. Allra helst ser de förstås att du luftar både vin och sprit genom Vinturi spritluftare. Du häller i spriten i mätglaset på ovansidan och trycker sedan på knappen så åker spriten ned i glaset och luftas på vägen. Resultatet av luftningen ska vara en ökad doft- och smaksensation.

Månne ett julklappstips till den som redan har allt? Priset ligger på cirka 490 kronor inklusive moms hos Prowine.

Jacobsson har varit i tidningsbranschen sedan 1960-talet. Redan 1993 började han ge ut Allt om Vin och inledde utgivningen av Allt om Whisky 2003. Åke Jacobsson känd profil i dryckesbranschen. Åke ser du ofta med de stora inom whisky och öl.