Vi har besökt Benromach Distillery

Benromach Swedish visit 17.11.11
Michael Urqhuart, Joint Managing Director på Gordon & MacPhail, Susan Stenström, Emma Andersson och Helena Hugo

Vi har tidigare skrivit om att chefredaktör Emma Andersson fick Benromach Fellowship Award 2011. Nu åkte hon och de andra två pristagarna på ett destilleribesök i Speyside för att bli Honorary Stillmen of Benromach för en dag.

Emma fick tillsammans med de andra pristagarna Susan Stenström från (Friiberghs Herrgård) och Helena Hugo från (Bredaryds Värdshus genomgå en exklusiv utbildning i framställning av singelmaltwhisky av Benromachs två master distillers.

Vinnarna har följt hela processen för produktion av whisky, ända fram till att för hand fylla faten med whisky som nu ska lagras.

Läs mer om resan och besöket i kommande nummer av Allt om Whisky.

Jacobsson har varit i tidningsbranschen sedan 1960-talet. Redan 1993 började han ge ut Allt om Vin och inledde utgivningen av Allt om Whisky 2003. Åke Jacobsson känd profil i dryckesbranschen. Åke ser du ofta med de stora inom whisky och öl.