Nytt julöl: Falcon Tipp Tapp

Nu är det inte långt kvar innan det börjar bli dags för en god julöl. Vi kommer att skriva om flera nyheter och först ut är Falcon Tipp Tapp, ett julöl i mellanölssyrka.

Falcon Tipp Tapp är en frisk, mörk lager som är torrhumlad med amerikansk Simcoe-humle.

Så här beskriver bryggmästare Daniel Eriksson på Carlsberg Tipp Tapp:

Tipp Tapp är vårt topptappade öl, därav namnet Tipp Tapp. Vi har låtit torrhumla det nästan svarta ölet med Simcoe-humle, vilket ger ett öl med en uppfriskande beska och en tilltalande doft av barrträd och toner av grankåda i eftersmaken. Med sin personliga och välbalanserade karaktär har vi fått ett härligt jul- och vinteröl, utmärkt att servera till såväl julbordet som till salta och söta snacks, säger Daniel Eriksson, bryggmästare på Carlsberg Sverige.

Tipp Tapp håller mellanölsstyrka, 4.5 procent, och kommer att kosta 12.90 för 33 cl.

Vilket öl är enligt dig ett måste på julbordet?

Etiketter

Emma Andersson är chefredaktör på Allt om Whisky sedan 2008. Hon är utbildad på Restaurangsakademiens sommelierutbildning och har fått flera utmärkelser, bland annat Benromach Fellowship Award 2011 samt Honorary Stillmen of Benromach som första kvinna i Sverige.