Mathias Dahlgren lanserar påsköl

Jessica Heidrich fördjupar bryggsamarbetet med stjärnkocken Mathias Dahlgren med en serie mikrobryggda säsongsöl. Först ut är S:t Eriks & Mathias Dahlgrens Påsköl som släpps i mars, en mörk lager som bryggts för att passa påskens traditionella rätter.

– Påsken är en traditionell högtid som är starkt förknippad med mat och dryck. Att få utveckla ett öl tillsammans med Jessica Heidrich i det här sammanhanget känns mycket inspirerande. Resultatet är ett elegant, mustigt och mörkt öl med balanserad beska som möter den inhemska påskmaten mycket väl, säger Mathias Dahlgren.

Mötet mellan Mathias Dahlgren och bryggaren Jessica Heidrich för drygt ett år sedan resulterade i en serie öl med svenska smaker. Tillsammans har de hittills bryggt ett enbärsöl och ett porsöl som serveras på Mathias Dahlgrens restauranger men som också finns på Systembolagets beställningssortiment.

Mathias Dahlgren rekommenderar att servera påskölen till allt från rostat rågbröd med smör, inlagd sill och strömming med hackat ägg, rökt och rimmad lax med senapssås, lammstek med örter eller även knapriga och kryddiga revbensspjäll.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.