Whiskyklubb från Borlänge vinnare av Whisky Battle 2013

– Det känns fantastiskt att hamna högst upp på prispallen, säger Anders Norström, tävlande för SMAD.

Under måndagskvällen avgjordes den första whiskytävlingen där landets samtliga whiskyklubbar kunde delta, Whisky Battle 2013. Tävlingen är arrangerad av tidningen Allt om Whisky och gick av stapeln för första gången.

Efter en mycket rafflande final med ett tjugotal teoretiska frågor och en rad provningar, stor det klart att det var Borlängeklubben SMAD, The Single Malt of Dalecarlia, som tog hem segern.
– När tvåan lästes upp var jag säker på att vi hade vunnit, säger en lycklig Per Eriksson i SMAD.

Fyra lag ställde upp, Nynäshamn Whisky Society, Habost från Nyköping, Beathas Vänner i Linköping och så segrande SMAD. Och det har gett mersmak. Redan efter tävlingen ville samtliga tävlande lag komma tillbaka nästa år. Och tanken är att tävlingen ska bli årligt återkommande.

SMAD från Borlänge

Det är de tävlande lagen nöjda med, inte minst SMAD som firade ordentligt.

– Det här känns fantastiskt, säger Ander Norström.
Men vad är då hemligheten bakom den stora framgången?

– Jag har läst alla Allt om Whisky från pärm till pärm inför tävlingen, menar Anders Norström.

Tävlingsledare och konferencier för Whisky Battle 2013 var whiskyprofilerna Nour El Refai och Allt om Whiskys David Mortimer-Hawkins.

Vinnaren i tävlingen får utöver äran att kalla sig Sveriges bästa whiskyklubb en specialdesignad provning av en av whiskyvärldens stora personligheter.

Whisky Battle 2013 arrangeras av Allt om Whisky i samarbete med Bishops Arms.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.