Glent Grant öppnar buteljeringshall

GlenGrant_storGlen Grant blir därmed ett av mycket få destillerier, och det enda av de omkring 50 i Speyside, som buteljerar sin whisky vid destilleriet. Hela produktionskedjan från malning av malten till flaska sker nu på samma plats där Glen Grant tillverkats sedan 1840.
Nyligen invigdes anläggningen av den whiskyintresserade Prins Charles. Under sitt besök fick han en rundtur av Destillerichef Dennis Malcolm. Han fick också en limiterad flaska av den ännu ej lanserade Glen Grant Five Decades som är en hyllning till Dennis Malcolms mer än fem decennier långa gärning i den skotska whiskyindustrin.

Glen Grant är Sveriges mest sålda singelmaltwhisky, destilleriet har varit i obruten drift sedan 1840 med undantag av andra världskriget. Camparigruppen, som köpte Glen Grant 2006 är i dag världens sjätte största dryckeskoncern. Förutom Glen Grant är gruppens mest kända produkter Cinzano och bittern Campari. Gruppo Campari marknadsför sina produkter i över 190 länder.

Johan Franco Cereceda är en av landets mest meriterade vinjournalister. Har bred erfarenhet av både journalistik och vin och annan dryck, bland annat som uppskattad utbildare. Johan har tidigare dessutom jobbat på flera av landets vintidningar. Är en av Nordens ledande Spanienspecialister.

Verifierad av MonsterInsights