Nu finns Finn på Systemet

Den första mars släppte Brygghuset Finn sina två första öl på Systembolaget. Det är deras Brown Ale (Nr 87328) och American Pale Ale (Nr 87442) som nu finns på Systembolaget i Landskrona, på Råå och Löddeköpinge (Center Syd) och de finns också i beställningssortimentet.

Grundarna till Brygghuset Finn. Från vänster: Simon Frennberg (bryggare), Joacim Larsen (vd), Petter Lindholm (marknadsansvarig)
Grundarna till Brygghuset Finn. Från vänster: Simon Frennberg (bryggare), Joacim Larsen (vd), Petter Lindholm (marknadsansvarig)

– Det är lite av en milstolpe att finnas på Systembolaget. Det har varit en lång och slitsam men spännande resa att komma dit vi är idag.

JLR_6151Det firade Joacim Larsen och kompanjonerna Petter Lindholm och Simon Frennberg med att hålla öppet hus på bryggeriet under lördagen.

Det lilla hantverksbryggeriets öl har funnits tillgängliga på krogen sedan i vintras.
– Många har sålt slut och vi får regelbundna återbeställningar. Vårt öl uppskattas för dess maltiga men samtidigt fruktiga smak och för att det inte är så extremt kraftigt humlad.

Fröet till Brygghuset Finn såddes under Joacims, Petters och Simons studietid i Lund. Det hela började med hobbybryggning i studentkorridoren. De unga ölbryggarna fick blodad tand och beslöt sig år 2010 för att ta hobbybryggningen till en kommersiell nivå. Till slut hittade de en lämplig lokal i Landskrona, men det egentliga startskottet kom egentligen inte förrän våren 2013. Då hade de lyckats samla ihop tillräckligt mycket kapital för att komma igång på allvar.

– Vi köpte begagnade mejeritankar som vi byggde om till ett bryggverk. Även jästankarna är begagnade men kommer från Nynäshamns ångbryggeri. Och Simon har själv konstruerat styrsystemen för bryggverken.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör