Snaps-in-Box

prima_grillNej, det är inte som man med ledning av rubriken kanske kan få för sig – att det lanserats snaps i Bag-in-Box, utan det handlar om snaps i miniatyrflaskor som samlats i behändiga boxar.

”Snälleröds Ekologiska snapsar” kommer från Berntson Brands AB och innehåller Mäskdrängens Akvavit, Jungfruns Brännvin, Brännmästarens Akvavit, Bokhållarens Akvavit och Herr Berntsons Besk. Förpackningen kostar 125 kronor och har numret 184 i Systembolagets ordinarie sortiment.

”Prima Grill” kallar Altia sin variant som bjuder på O.P. Anderson, Östgöta Sädesbrännvin, Hallands Fläder, Läckö Slottsaquavit och Örtagårdsbrännvin. De finns i beställningssortimentet, har nummer 87021 och priset är 99 kronor.

Sedan finns en tysk variant också: ”En back snaps – svarta backen” kommer från Granqvist (nr 85808, 269 kr) som vänt sig till K.A.Back Edelbrandtweinbrenner i Plafz. Och här får man två flaskor (50 ml) av varje sort: Sunnanvind – med bl.a. kummin, fläderblommor och citron. Dylletuting – med bl.a. dill. Fjäril Vingad – med bl.a. fläderblommor. Hjärtans Fröjd – med bl.a. mirabeller, citronmeliss och pomerans. Gyllenkröken – med bl.a. kummin och citrusfrukter. Bästergöken – med bl.a. kanel och ingefära.

Danielsson författare och konstnär med stort vinintresse, som skrivit ett tjugotal böcker, av vilka flera översatts. Har haft ett tjugotal enmansutställningar runt om i Europa. Bernt har sedan 2001 arbetat tillsammans med Åke Jacobsson som skribent och redaktör