Bryggmästarens juvel

MAriestadLänge har bryggmästare Bengtsson velat lansera det öl som han anser är en gömd juvel.

– Jag är otroligt stolt och glad över att äntligen kunna lansera Mariestads Ofiltrerad Export. Det är en modern och smakrik lager som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Det bästa sättet att beskriva den är genom att säga att den har samma karaktär som Mariestads Export, men med lite mer av allt.

Ett ofiltrerat öl känns igen på att det är naturligt opaliserande, med slöjor av jäst som finns kvar och bidrar med både smak och en halmgul färg. I Tyskland har man under lång tid serverat ofiltrerat öl direkt från fat på lokala barer och det kallas då ”kellerbier” (källaröl).

Mariestads Ofiltrerad (nr 88710, 33 cl, 16,50 kr; endast i kolli om 24 st) är ett välbalanserat och distinkt lageröl. Det är bryggt på pilsnermalt och karamellmalt, med humlegivor av Magnum, Perle och Spalter Select. Doften är fruktig och maltig, med inslag av citrus. För att balansera upp de kraftfulla aromerna har bryggmästaren valt att tappa Mariestads Ofiltrerad vid 5,8 %.

 

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!