Nikka överallt!


nikka-all-malt

Nikka All Malt är en blandning av maltwhisky från destillerierna Yoichi och Miyagikyo. Definitionsmässigt är den alltså en vatted malt, eller blended malt som är den korrekta benämningen numera. Det som gör den unik är att den dessutom innehåller maltwhisky som destillerats i en kolonnpanna vid Miyagikyo.

Kolonndestillerad maltwhisky förekommer inte någon annanstans. I Skottland används kolonnpannor uteslutande till att göra storskalig grainwhisky. Utfallet är mycket lågt, och med skotska mått mätt, synnerligen olönsamt. Men i Japan tänker man mer på smak än på ekonomi och har valt att blanda i kolonndestillerad maltwhisky för att den ger en rundhet och en mjukhet som få andra whiskysorter kan uppvisa, menar importören.

Nikka All Malt (nr 427, 349 kr) lanserades av Symposion – House of Taste den första december förra året och har sedan dess funnits i cirka 200 butiker. Nu har den gått så oerhört bra att från och med den första juni finns den i Systembolagets samtliga 429 butiker runt om i landet.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!