Dalmorekvartett endast för tax free-flyget

RichardPaterson
Är ni ute och flyger i Europa under semestern så missa inte att Dalmore har lanserat en trio whiskies enbart för taxfreebutikerna. Tillsammans med en som kom tidigare blir de en kvartett: The Dalmore Fortuna Meritas Collection.

The+Dalmore+FMC+Group_450

Det är som vanligt Master Distiller Richard Paterson som ligger bakom de tre nya Dalmorevarianterna.

– För den här kollektionen tog jag Dalmores långa samarbete med Gonzales Byass som utgångspunkt och kunde använda mig av unika sherryfat. Jag kunde skapa olika och exklusiva slutlagringar för var och en av dem, något som gett dem storslagna, komplexa smaker, men var och en med egna nyanser och individualitet.

Alla tre hyllar också familjen Mackenzie som tog över Dalmore Distillery 1867. Bröderna Andrew och Charles Mackenzie reste runt på jakt efter de finaste sherryfat de kunde hitta och inledde samarbetet med den välrenommerade bodegan Gonzales Byass i Jerez, ett samarbete som fortfarande pågår.

Regalis (40%ABV) har lagrats i amerikansk vitek och fått sin avslutning i Amorosofat; Luceo (40% ABV) har avslutats i Apostolesfat och Dominium slutligen i Matusalemfat under 30 år.

Tillsammans med Valour, som lanserades 2013 och som mognat på tre olika typer av fat,(amerikanska, spanska och portugisiska) blir det en kvartett som utgör The Dalmore Fortuna Meritas Collection.

Cirkapriset för dem är The Dalmore Valour £ 60.00, The Dalmore regalis £ 67.00, The Dalmore Luceo £ 75.00 och The Dalmore Dominium £ 99.00.

Etiketter

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!