Finsk laphroaigchoklad godast?

Dammenberg_1_450
Visst finns det en del choklad smaksatt med whisky, men frågan är om inte finska Dammenberg är bland de bästa.

Dammenberg är ett litet familjeägt företag som ligger i Sääksjärvi Lempäälä ungefär sex kilometer utanför Tampere. Där har de sedan 1994 gjort choklad, och redan från början utvecklade de sina produkter i samarbete med Finlands Celiakiförbund. Deras choklad är alltså helt fri från gluten, nötter och ägg, de gör också choklad utan soja, socker och mjölk. Dessutom är all deras choklad halal-certifierad

Och så gör de whiskychoklad alltså. Men deras choklad är minst sagt speciell, för den är smaksatt med tioårig Laphroaig. Har ni inte vägarna förbi så har de en webbshop där man hittar de ekfatsformade godsakerna, antingen med ljus eller mörk choklad: dammenberg.com. Åtta stycken kostar 8,90 €.

Dammenberg_laphroiag_450

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!

Verifierad av MonsterInsights