Öl: Dugges Six Ways

Dugges_SixWays_450
För snart en månad sedan så släppte Dugges Bryggeri en första imperial stout i en serie de kallar Six Ways som innehåller sex varianter av samma grundöl. Fram till oktober kommer flera öl i serien.

För att ta vara på skillnaderna och kreativiteten hos sina bryggare
gjorde de en Imperial Stout. De delade upp ölet i lika delar och gav sedan
bryggarna fria händer. Resultatet blev sex vitt skilda varianter av ett och samma öl.

Först ut var Hop Hop Hop (nr 31028, 33 cl, 39,90 kr) och bakom det stod bryggaren Robin Andersson. ”Torrhumlad till max med tre sorters amerikansk humle”.

bottle_hi_res2_SW_HopHopHop_450

Den 1 juni kom variant två i form av Vanilla Oak (nr 321091, 39,90 kr) i Systembolagets sortiment för Lokalt & Småskaligt. För det står Ola Dugge; det har mognat på ek och vanilj och fått fatkaraktär trots avsaknaden av fatlagring. Sötman beskrivs som vuxen. Doften är nötig och krämig, medan smaken har blivit ekig, robust och fullvuxen. ”Det är flerdimensionellt helt enkelt!” skriver de avslutningsvis.

bottle_hi_res1_SW_VanillaOak_450

Framöver kommer ett öl i månaden fram till oktober: Coco Nut (lagrad på rostad och naturell kokos), Cherry Wood (körsbärsträ och körsbär), Raspberry Liqorice (hallon och lakrits) och Belgian Coffee (jäst en extra gång med muscovadosocker och belgisk jäst och har fått vila på massor av kaffe).

Allt om Whiskys nyhetsredaktion sammanställer nyheter och annat läsvärt om whisky och öl. Har du något bra nyhetstips? Maila till info@tastynews.se så kanske vi publicerar ditt tips!